Кредити на житло: у «Дії» з'явиться програма «єОселя»

Читать на русском
Нова державна програма доступного кредитування для українців єОселя запрацювала в тестовому режимі. Триває робота над її технічним доопрацюванням для запуску у застосунку Дія.
Фото: diia.gov.ua

Нова державна програма доступного кредитування для українців «єОселя» запрацювала в тестовому режимі. Триває робота над її технічним доопрацюванням для запуску у застосунку «Дія».

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки у понеділок, 3 жовтня.

Як зареєструвати пошкоджене війною житло: в ОПУ роз'яснили механізмУкраїнці можуть отримати грошову компенсацію за зруйноване війною майно. Для цього необхідно подати заявку.

Програма «єОселя» дає змогу придбати українцям житло з мінімальним початковим внеском 20% та кредитуванням до 20 років на вигідних умовах.

Як уточнили в Мінекономіки, зараз триває робота над її технічним доопрацюванням. А масовий запуск програми відбудеться у другій половині жовтня.

Тоді послугою можна буде скористатися у мобільному додатку «Дія», а подати заявку стане можливим у кілька кліків.

У програму інтегровано вже п'ять банків: Ощадбанк, ПриватБанк, Укргазбанк, Скай банк та Глобус Банк. Вони готові розпочати видачу перших кредитів.

Цього року учасниками програми можуть стати представники таких соціальних категорій: військові та правоохоронці, медики, освітяни та науковці.

У Мінекономіки наголошують, що з початку 2023 року подати заявку до «єОселя» зможуть усі громадяни, які відповідатимуть певним критеріям.

Нагадаємо, у «Дію» можна буде подати заявку про житло, зруйноване з 2014 року.

Також у «Дії» запустили автоматичну реєстрацію ТОВ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: