ВАКС призначив засідання у справі підкупу ексголови «Укравтодору»

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав обвинувальний акт від прокурора САП і призначив у ньому підготовче засідання.
Олександр Тісленко

Вищий антикорупційний суд призначив на 10 жовтня підготовче засідання за обвинуваченням власника групи компаній «Альтком» Олександра Тісленка у підкупі колишнього виконувача обов'язків голови Державного агентства автомобільних доріг України Славоміра Новака.

Таке рішення 27 вересня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«У кримінальному провадженні № 52021000000000446 від 15.09.2021 за обвинуваченням (Олександра Тісленка – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України, призначити відкрите підготовче судове засідання на 10 жовтня 2022 року об 11:00 у приміщенні Вищого антикорупційного суду», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, Тісленко особисто та через підконтрольних йому осіб систематично надавав неправомірну вигоду в.о. голови «Укравтодору». В обмін на кошти останній погоджував продовження оплати «Укравтодором» за контрактною угодою на виконання робіт із капітального ремонту автодороги М05 Київ-Одеса, а також надав згоду на відтермінування здачі робіт і не вживав заходів з дострокового розірвання угоди, попри наявні порушення. Загалом, як встановили НАБУ і САП, йдеться про 575 тисяч доларів та 70 тисяч євро, незаконно наданих упродовж 2017-2019 роках.

Неправомірну вигоду ексголова «Укравтодору» нібито одержував через посередника – Яцека Палюха. Він пішов на співпрацю з польськими органами правопорядку і там розповів про ці події. Як стверджував прокурор, у Польщі створили підприємство, в якому на 50% володів Палюх, а сам статутний капітал нібито наповнювався групою «Альтком». За словами вказаного Палюха, він одержав 70 тисяч євро нібито за консультації, які не надавав. У вересні 2022 року справу відправили до суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: