ВАКС знову продовжив слідство у справі розтрати коштів «Укравтодором»

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання детектива Національного бюро про продовження строків досудового розслідування.
Укравтодор

Вищий антикорупційний суд продовжив до 26 січня розслідування кримінального провадження за фактом можливої розтрати 200 млн грн службовими особами Державного агентства автомобільних доріг України під час ремонту автомобільної дороги Н-11 Дніпро-Миколаїв.

Таке рішення 25 жовтня ухвалила слідча суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Детектив у клопотанні вказував, що НАБУ розслідує справу про можливу розтрату 200 млн грн службовцями Укравтодору при здійсненні ремонтно-будівельних робіт автомобільної дороги загального користування державного значення Н-11 Дніпро-Миколаїв. Під час досудового розслідування встановлено, що Службою автомобільних доріг у Миколаївській області за період 2016-2018 років відремонтовано 57,4 км автомобільної дороги Н-11 Дніпро-Миколаїв (через Кривий Ріг), з яких введено в експлуатацію 40,2 км. При чому на ділянці км 179+570 - км 197+570 (від межі Дніпропетровської області до смт. Казанка) ремонтні роботи не проводилися, а було виготовлено лише проекти виконання доріг.

Також у бюро зазначили, що Південним офісом Державної аудиторської служби України проведено ревізію Служби автодоріг Миколаївщини і знайдено деякі порушення, які пов'язані з організацією ремонтно-будівельних робіт дороги загального користування державного значення Н-11 Дніпро-Миколаїв. Зокрема, детектив зазначив, що ним проводиться низки слідчих дій, а саме: допит свідка, тимчасові доступи до документів, витребування деякої інформації та вже призначено проведення комплексної будівельно-технічної, товарознавчої та економічної експертиз.

Крім того, вказану справу об'єднали з ще одною за фактом зловживання службовим становищем службовими особами ТОВ «ШБ «Альтком» та ТОВ «Росдорстрой» при проведенні дорожньо-ремонтних робіт, у зв'язку з тим, що досудове розслідування у обох провадженнях проводиться щодо одних фактів та осіб.

Детектив вказував, що слідство необхідно продовжити до 26 квітня, оскільки у справі призначено дві судові будівельно-технічні експертизи, які до теперішнього часу не завершенні. 8 жовтня детектив НАБУ звернувся до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз з метою встановлення строків виконання експертизи, але станом на 19 жовтня відповіді так і не отримав. Однак суддя продовжила слідство лише до 26 січня.

Нагадаємо, суд уже продовжував слідство в цій справі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: