САП скерувала до суду справу про підкуп екскерівника Укравтодору Новака

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку склали обвинувальний акт стосовно власника групи компаній, якого підозрюють у підкупі експосадовця.
Олександр Тісленко

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерували до суду обвинувальний акт стосовно бенефіціара групи компаній, якому інкримінують надання неправомірної вигоди колишньому виконувачу обов'язків голови Державного агентства автомобільних доріг України.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«НАБУ і САП скерували до суду справу за обвинуваченням бенефіціара групи компаній у наданні неправомірної вигоди колишньому в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг України. Дії особи кваліфіковано за ч.4 ст.369 КК України», – інформує бюро.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться про власника групи компаній «Альтком» Олександра Тісленка. Йому інкримінують надання неправомірної вигоди екскерівнику Укравтодору Славоміру Новаку. Неправомірну вигоду ексголова «Укравтодору» нібито одержував через посередника – Яцека Палюха. Він пішов на співпрацю з польськими органами правопорядку і там розповів про ці події. Як стверджував прокурор, у Польщі створили підприємство, в якому на 50% володів Палюх, а сам статутний капітал нібито наповнювався групою «Альтком». За словами вказаного Палюха, він одержав 70 тисяч євро нібито за консультації, які не надавав.

За версією обвинувачення, Тісленко особисто та через підконтрольних йому осіб систематично надавав неправомірну вигоду в.о. голови «Укравтодору». В обмін на кошти останній погоджував продовження оплати «Укравтодором» за контрактною угодою на виконання робіт із капітального ремонту автодороги М05 Київ-Одеса, а також надав згоду на відтермінування здачі робіт і не вживав заходів з дострокового розірвання угоди, попри наявні порушення. Загалом, як встановили НАБУ і САП, йдеться про 575 тисяч доларів та 70 тисяч євро, незаконно наданих упродовж 2017-2019 роках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: