Справу колишнього голови «Укравтодору» скеровано до суду – САП

Читать на русском
Колишнього чиновника звинувачують у тому, що, перебуваючи на посаді голови «Укравтодору», він брав хабарі за перемогу «потрібних» суб'єктів господарювання на тендерах.
З відкритих джерел

Окружна прокуратура Варшави завершила розслідування у кримінальному провадженні та скерувала обвинувальний акт щодо колишнього керівника «Укравтодору» Славомира Новака до суду.

Про це повідомляє пресслужба САП у вівторок, 21 грудня.

Колишнього чиновника звинувачують у тому, що, перебуваючи на посаді голови «Укравтодору», він брав хабарі за перемогу «потрібних» суб'єктів господарювання на тендерах. Справи щодо корупційних злочинів Новака розслідують як в Україні, так і в Польщі.

Які підрядники отримують найбільше грошей від «Укравтодору»Слово і діло проаналізувало, хто з підрядників отримав найбільше грошей від Укравтодору на ремонт доріг.

«Сьогодні, 21 грудня, Окружною прокуратурою Варшави завершено розслідування у відповідному кримінальному провадженні та направлено обвинувальний акт щодо колишнього керівника «Укравтодору» та інших осіб до суду», - заявили у САП.

В Україні ж зараз завершено розслідування щодо власника одного із суб'єктів господарювання, який завдяки хабару переміг у тендері.

«Наразі сторона захисту знайомиться з матеріалами досудового розслідування, після чого буде вирішено питання щодо скерування обвинувального акта до суду», - додали у прокуратурі.

Нагадаємо, 20 липня 2020 року спецслужби Польщі повідомили про затримання Славомира Новака за звинуваченням у корупції. Пізніше в НАБУ розповіли деталі справи, яку вони вели разом із польськими колегами.

Ексочільника «Укравтодору» підозрюють у розкраданні коштів, які міжнародні організації виділяли для ремонту доріг в Україні. Слідство відпрацьовує тендери на суму 270 млн. євро.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: