Антикорупційний суд продовжив обов'язки підозрюваного оперативника СБУ

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора САП про продовження обов'язків затриманому працівнику спецслужби.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 27 листопада строк обов'язків, покладених на оперативного співробітника департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України Сергія Щербаковського. Його підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 27 вересня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання задовольнити частково. Продовжити на строк дії даної ухвали строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Сергія Щербаковського – ред.) у зв'язку із застосуванням щодо нього запобіжного заходу у виді застави. Строк дії ухвали - два місяці, до 27 листопада 2022 року включно, але в межах строку досудового розслідування кримінального провадження № 52022000000000184 від 18.07.2022», – ідеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Щербаковського з альтернативою майже 1,98 млн грн. У зв'язку з внесенням застави на оперативника СБУ поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із міста Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватись від спілкування із низкою осіб і здати на зберігання закордонні паспорти. Дію всіх цих обов'язків продовжив суд.

Нагадаємо, 26 липня НАБУ і САП затримали оперативного співробітника департаменту СБУ Сергія Щербаковського «на гарячому». За версією слідства, він вимагав та одержав 60 тисяч доларів за нібито сприяння у повернені техніки, вилученої в рамках розслідування викрадення електроенергії на сході України, а також не перешкоджання у веденні бізнесу. Техніку вилучили минулого тижня і вже незабаром підприємцю-власнику техніки зробили «пропозицію», про яку той повідомив НАБУ. Вже 27 липня йому повідомили про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: