ВАКС дозволив заочне слідство щодо співорганізатора заволодіння коштами філії УЗ

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання детектива НАБУ про здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо підозрюваного.
Укрзалізницяфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд дозволив Національному антикорупційному бюро проводити заочне розслідування стосовно підозрюваного колишнього посадовця філії «Центр охорони здоров'я» ПАТ «Укрзалізниця», співорганізатора замаху на заволодіння майже 5 млн грн філіх.

Таке рішення 22 серпня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання задовольнити. Надати дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні за № 52021000000000164 від 01.04.2021 стосовно підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27 (організатор – ред.), ч. 3 ст. 15, ч. 5 ст. 191 КК України», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру шістьом фігурантам справи про замах на заволодіння майже 5 млн грн УЗ. За даними слідства, у вересні-грудні 2020 року УЗ організувала публічні закупівлі 11 тисяч ПЛР-тестів на COVID-19. Посадовці УЗ допомогли заздалегідь визначеному ТОВ перемогти у конкурсних торгах та узгодили ціни, що на той момент у півтора рази перевищували середньоринкові — 1280 грн/тест замість 837 грн/тест.

Однак, структурні підрозділи АТ «Укрзалізниця» відмовилися погоджувати укладення договору з переможцем у зв’язку із явною невідповідністю запропонованої ціни ринковим пропозиціям. Й у такий спосіб запобігли розкраданню 4,94 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: