ПЛР-тести за завищеною ціною: експосадовцю філії УЗ продовжили обов'язки

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків підозрюваного.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 12 жовтня строк дії обов'язків, покладених на директора комунального підприємства «Київська обласна сільськогосподарська брокерсько-комерційна фірма «Обрій» Максима Гаєвого. Раніше він працював у філії «Центр охорони здоров'я» ПАТ «Укрзалізниця».

Таке рішення 12 серпня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання задовольнити частково. Продовжити відносно підозрюваного (Максима Гаєвого – ред.) строк дії обов'язків, покладених на нього відповідно до ч. 5 ст. 194 КПК України. Строк дії покладених на підозрюваного обов'язків встановити на два місяці, тобто до 12 жовтня 2022 року», – йдеться в рішенні.

Як відомо, ВАКС визначив Гаєвому 1,116 млн грн застави з покладанням обов'язків: прибувати на першу вимогу; не відлучатися із міста Києва та Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та підозрюваними, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру шістьом фігурантам справи про замах на заволодіння майже 5 млн грн УЗ. За даними слідства, у вересні-грудні 2020 року УЗ організувала публічні закупівлі 11 тисяч ПЛР-тестів на COVID-19. Посадовці УЗ допомогли заздалегідь визначеному ТОВ перемогти у конкурсних торгах та узгодили ціни, що на той момент у півтора рази перевищували середньоринкові — 1280 грн/тест замість 837 грн/тест.

Однак, структурні підрозділи АТ «Укрзалізниця» відмовилися погоджувати укладення договору з переможцем у зв’язку із явною невідповідністю запропонованої ціни ринковим пропозиціям. Й у такий спосіб запобігли розкраданню 4,94 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: