У росії заблокували SoundCloud через подкасти про війну в Україні

Читать на русском
У рф заблокували сайт аудіострімінгового сервісу SoundCloud, через подкасти про війну, яку росія розв'язала проти України.
musictech.com

У рф заблокували сайт аудіострімінгового сервісу SoundCloud, через подкасти про війну, яку росія розв'язала проти України.

Про це повідомляє «Медіазона».

Роскомнадзор заблокував платформу на вимогу Генеральної прокуратури рф. У реєстрі зазначено, що доступ був обмежений за статтею 15.3, тобто через заклики до масових заворушень та екстремістської діяльності або розповсюдження недостовірної інформації. Російські пропагандисти стверджують, що SoundCloud заблокували нібито через військові фейки.

«Претензії стосувалися облікових записів російської служби «Радіо Свобода», ВВС, DOXA та інших видань. Вони випускали подкасти, присвячені війні України», – зауважує «Медіазона».

Програма SoundCloud для телефону ще працює, проблеми виникають у роботі сайту.

Нагадаємо, країна-агресор використовувала нові засоби дезінформації у Європейських країнах. Компанія Meta виявила цілу мережу фейкових ЗМІ. У звіті компанії йдеться про понад 60 фейкових сайтів, які активно рекламувалися в соцмережах та розповсюджували кремлівські наративи про війну в Україні.

Також повідомляли, що російські пропагандисти напередодні опалювального сезону влаштовують в соцмережах інформаційний терор, намагаючись вплинути на молодь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: