Верещук закликала українців в окупації не пускати дітей до школи

Читать на русском
Громадянам України, які проживають на тимчасово окупованих територіях, необхідно не пускати дітей до шкіл, оскільки росіяни можуть використовувати їх як живий щит.

Громадянам України, які проживають на тимчасово окупованих територіях, необхідно не пускати дітей до шкіл, оскільки росіяни можуть використовувати їх як живий щит.

Про це повідомила у Facebook міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Вона нагадала, що росіяни відкрили школи на окупованих територіях й намагаються будь-що переконати батьків, що їхні діти мають навчатися очно.

Обстріли рф на Донеччині: зруйновано ще одну школуУ Донецькій області російські окупанти зруйнували ще одну установу освіти – Курахівську гімназію номер 2.

«Все це робить міноборони росії у змові з місцевими зрадниками та колаборантами. Їхня мета полягає в тому, аби використовувати мережу шкіл на ТОТ як живий щит для російської військової техніки та особового складу. Все досить просто, цинічно та вкрай жорстоко. Закликаю батьків не пускати дітей до шкіл на очне навчання», - наголосила Верещук.

При цьому вона додала, що найкращим виходом із ситуації є евакуація на підконтрольні Україні території.

«Якщо ви залишаєтеся на тимчасово окупованих територіях, рано чи пізно росіяни використовують вас як живий щит. Не треба. Поки є можливість, їдьте геть», - закликала міністр.

Раніше в Мінреінтеграції закликали населення самостійно евакуюватись із району ЗАЕС.

Нагадаємо, на Донеччині затримали зрадницю, яка здавала позиції ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: