Розслідування справи Медведчука вивело на агентів рф та «крота» у Кабміні – СБУ

Читать на русском
У СБУ заявили, що розслідування справи нардепа Віктора Медведчука вивело правоохоронців на російську агентурну мережу, а також дозволило викрити зрадника у Кабміні.
Віктор МедведчукФото – president.gov.ua

Служба безпеки України під час розслідування справи нардепа Віктора Медведчука виявила інформацію про агентурні мережі рф та зрадника.

Про це розповів в. о. голови СБУ Василь Малюк.

Правоохоронці викрили мережу агентів так званого «Професора» в Одеській та Івано-Франківській областіх. Вони збирали інформацію та передавали російським кураторам.

Заарештовано додаткові активи Медведчука та його дружини – СБУСуд з ініціативи СБУ заарештував додаткові активи нардепа Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко.

«Можемо згадати затримання «крота» – посадовця Кабінету Міністрів, керівника одного з відділів, який передавав ворогу інформацію, у тому числі секретну. До речі, відносно нього вже є вирок суду – він засуджений до 12 років позбавлення волі», – зазначив Малюк.

Також викрити вдалося агентурну мережу на території Хмельницької та Івано-Франківської областей. Колаборанти не лише збирали інформацію, а й здійснювали підготовку до створення там відповідних квазіреспублік.

«Також ми попередили можливе встановлення спеціальних технічних засобів в кулуарах ВР. росія через своїх спецслужбістів хотіла займатися збором інформації безпосередньо серед нардепів. СБУ цього не допустила», – додав він.

Наразі продовжується розгляд справ, де фігурує Медведчук.

Нагадаємо, 12 квітня президент України Володимир Зеленський повідомив про затримання народного депутата від фракції «Опозиційна платформа – за життя» Віктора Медведчука.

ФСБ росії намагалася вивезти Медведчука спочатку в Придністров'я, а потім - в Москву, однак, СБУ вдалося затримати його по дорозі, на виїзді з Київської області.

21 вересня Україна віддала росії підозрюваного у держзраді кума путіна Віктора Медведчука. Його обміняли на 200 захисників України, зокрема, бійців з полку «Азов».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: