Удар росії по Запоріжжю: жертв уже 25, поранених понад 70

Читать на русском
Внаслідок ракетного удару росії по гуманітарній колоні у Запоріжжі загинули 25 людей, ще понад 70 отримали травми.

Внаслідок ракетного удару росії по гуманітарній колоні у Запоріжжі загинули 25 людей, ще понад 70 отримали травми.

Про це повідомила старша інспекторка відділу комунікації Нацполіції в області Катерина Третинко, пише Суспільне.

Росія випустила по Запоріжжю 16 ракет – ОПУРосіяни вдарили 16 ракетами по району авторинку у Запоріжжі, а також по пункту зосередження машин та людей на виїзді.

«Внаслідок ракетного удару 30 вересня російськими військовими по гуманітарній колоні у Запоріжжі загинули 25 людей. 74 людини госпіталізовані до медичних закладів міста», – сказала вона.

Зокрема, до обласної лікарні госпіталізовано 31 пораненого, повідомив головний лікар Запорізької обласної клінічної лікарні Ігор Шишка.

«Тільки 10 із 31 відбудуться так званими легкими оперативними втручаннями, це первинно хірургічна обробка поверхневих ран м'яких тканин, двоє із цих пацієнтів взагалі не будуть потребувати оперативного втручання. Всі інші пацієнти потребують, будуть потребувати можливо неодноразово серйозних оперативних втручань», – розповів лікар.

«5-річній дитині уламок потрапив у живіт, лікарі борються за його життя. 3-річна дитина дивом вижила, але залишилася сиротою», – написав мер Мелітополя у Telegram.

В Офісі генпрокурора уточнили, що ракетна атака з боку росії сталася 30 вересня приблизно о 7:30. Було обстріляно цивільну гуманітарну автоколону з мирними жителями на виїзді з міста в районі авторинку. Люди стояли в черзі на виїзд на тимчасово окуповану територію, щоби забрати своїх родичів або відвезти допомогу.

Розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, про масований ракетний удар по Запоріжжі повідомляли в ОВА. Вранці було відомо про 23 загиблих та майже 30 поранених.

Наразі виїзд на тимчасово окуповану територію через Запоріжжя припинено на невизначений термін.

Крім того, вночі окупанти завдали ракетного удару по Миколаєву. Внаслідок влучання в житлову багатоповерхівку поранено 8 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: