«Укренерго» отримає близько 300 млн грн за тиждень експорту електроенергії до ЄС

Читать на русском
НЕК Укренерго з 25 вересня по 2 жовтня на аукціонах продало доступу до міждержавних електромереж на близько 300 мільйонів гривень.
Економічна правда

НЕК «Укренерго» з 25 вересня по 2 жовтня на аукціонах продало доступу до міждержавних електромереж на близько 300 мільйонів гривень.

Про це повідомляє пресслужба «Укренерго» у Телеграм.

Зазначають, що впродовж останнього тижня на аукціонах було реалізовано доступ до міждержавних перетинів в обсязі 50 099 МВт, що більше ніж попереднього тижня.

«Це пов’язано з тим, що з 21 вересня величина доступного перетину в нічні години збільшилася на 50 МВт, і тепер впродовж всієї доби становить 300 МВт», – зауважують у повідомленні.

На аукціоні щодо експорту електроенергії до Словаччини та Румунії кількість учасників складає від 7 до 13 компаній. Також в напрямку Польщі в добових аукціонах на 1-2 жовтня брали участь два учасники.

Загалом від кінця червня до сьогодні компанія продала доступу до міждержавних електромереж в напрямку ЄС на понад 4,7 мільярда гривень.

Нагадаємо, Україна активно реконструює лінію електропередачі від Хмельницької АЕС до польської підстанції Жешув для передачі до 1000 МВт. Ця реконструкція відбувається в рамках домовленості про постачання електроенергії з України до сусідньої країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: