Україна експортуватиме електроенергію до Польщі: Шмигаль розповів деталі

Читать на русском
Відповідна домовленність була досягнута під час вчорашнього візиту до Києва прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького.
Ілюстративне фотоpl.sputniknews.com

Наразі Україна активно реконструює лінію електропередачі від Хмельницької АЕС до польської підстанції Жешув для передачі до 1000 МВт. Ця реконструкція відбувається в рамках домовленості про постачання електроенергії з України до сусідньої країни.

Про це прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомляє у Telegram.

«Планували закінчити до 14 грудня, але завдяки пришвидшенню робіт можемо завершити на тиждень раніше. Це дозволить експортувати до Польщі додатково до 1000 МВт. Зі свого боку просимо Польщу сприяти в розширенні експортних квот у рамках ENTSO-Е», - розповів український прем'єр.

Україна готова нарощувати експорт електрики до країн ЄС – ЗеленськийЗеленський заявив, що Україна готова нарощувати експорт електрики до країн ЄС, щоб знизити енерготиск росії.

Водночас, як зазначає Шмигаль, Україна також готова розглянути можливість відкриття квот на експорт вугілля до Польщі.

«Мова йде про 100 тисяч тонн у вересні, які зараз критично необхідні нашим польським партнерам. Запаси вугілля на наших складах майже 2 млн тонн, це в 2,5 рази більше, ніж на цю дату минулого року», - розповів очільник Кабміну.

Нагадаємо, у п'ятницю, 9 вересня, Володимир Зеленський заявив, що електростанції України постачатимуть електроенергію до Польщі.

Відповідна домовленність була досягнута під час вчорашнього візиту до Києва прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького.

Під час перемовин, зокрема, Україна та Польща домовилися про будівництво хабу для ремонту військової техніки та проведення навчань із міжнародними партнерами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: