Зеленський розповів, як Україна забезпечить Польщу необхідною електрикою

Читать на русском
Володимир Зеленський доручив прискорити реконструкцію лінії електропередачі від Хмельницької атомної електростанції до польського Жешува. Також доручив Кабміну опрацювати можливість термінового постачання Польщі 100 тисяч тонн енергетичного вугілля.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський доручив прискорити реконструкцію лінії електропередачі від Хмельницької атомної електростанції до польського Жешува.

Про це він повідомив у новому відеозверненні.

За його словами, реконструкцію планують завершити до 8 грудня та забезпечити Польщу необхідним обсягом електроенергії. Однак президент уточнив, що це буде можливо за умови збереження контролю України над Запорізькою АЕС.

Крім того, Зеленський доручив Кабміну опрацювати можливість термінового постачання Польщі 100 тисяч тонн енергетичного вугілля.

«Ми маємо на цей час достатні обсяги для себе й можемо допомогти нашим братам підготуватися до цієї зими», – підкреслив президент.

Нагадаємо, у п'ятницю, 9 вересня, Володимир Зеленський заявив, що електростанції України постачатимуть електроенергію до Польщі.

Відповідна домовленність була досягнута під час вчорашнього візиту до Києва прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького.

Під час перемовин, зокрема, Україна та Польща домовилися про будівництво хабу для ремонту військової техніки та проведення навчань із міжнародними партнерами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: