Єврокомісія оновила рекомендації щодо видачі віз росіянам

Читать на русском
Єврокомісія надала оновлені рекомендації для держав-членів щодо видачі віз та прикордонного контролю для російських громадян на зовнішніх кордонах ЄС.

Єврокомісія надала оновлені рекомендації для держав-членів щодо видачі віз та прикордонного контролю для російських громадян на зовнішніх кордонах ЄС.

Про це повідомляє пресслужба Єврокомісії.

«Нещодавня ескалація війни в Україні з боку рф, у тому числі й за допомогою військової мобілізації та фіктивних «референдумів», призвела до збільшення кількості громадян, включаючи призовників та їхні родини, які залишають росію», - йдеться у повідомленні.

Також керівництво ЄС закликає до посилення контролю безпеки при видачі віз росіянам та посилення прикордонного контролю за повного дотримання законодавства ЄС про надання притулку.

Рада ЄС повністю зупинила спрощений візовий режим з рфРада Євросоюзу ухвалила рішення повністю зупинити спрощений візовий режим із росією. Воно набуде чинності 12 вересня.

При цьому Єврокомісія закликає консульства держав-членів та прикордонні органи застосовувати більш високий ступінь перевірки безпеки та скоординований підхід під час проведення індивідуальної оцінки заяв на отримання віз російськими громадянами та контролю на кордонах ЄС.

Країни ЄС мають оцінювати умови, за яких громадянам рф можуть бути видані шенгенські візи, обмежуючим та скоординованим чином. Держави-члени мають застосовувати суворий підхід до оцінки обґрунтованості поїздки. Це стосується й російських громадян, які рятуються від військової мобілізації.

Консульства європейських країн мають уважно вивчати випадки звернення росіян за короткостроковою візою з-за меж рф.

Єврокомісія заявила, що сама собою наявність візи не дає автоматичного права росіянам на в'їзд до Шенгенської зони. У разі наявності підстав для анулювання/скасування візи, таке рішення може бути схвалене прикордонною службою незалежно від держави-члена, яка видала візу.

ЄС також нагадує, що перевізники відповідають за громадян третіх країн, яких вони перевезли до ЄС, але яким було відмовлено у в'їзді. Вони мають зберігати пильність під час перевірки проїзних документів, необхідні в'їзду, особливо громадян Росії. Вони також несуть відповідальність за повернення особи, якій відмовлено у в'їзді до ЄС, назад до країни відправлення.

Зазначимо, що дев'ять країн ЄС більше не приймають від росіян документи на туристичні візи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: