«Зерновий коридор»: з одеського порту вийшов найбільший балкер

Читать на русском
У вівторок, 27 вересня, із портів Одеси вийшло дев'ять балкерів з українською агропродукцією, серед них найбільший – MARAN EXCELLENCE.

У вівторок, 27 вересня, у рамках «зернової ініціативи» з портів Одеси вийшло дев'ять балкерів з українською агропродукцією, серед них найбільший – MARAN EXCELLENCE.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України у Facebook.

Із Одеси почали відправляти замовникам зерно нового врожаю – ОВАОдеські зерновиробники розпочали відправку замовникам зерна нового врожаю-2022. Досить хліба і для внутрішніх потреб, також виконуються 70 заявок на експорт агропродукції.

«27 вересня з портів Великої Одеси 9 балкерів вивезли 345 тис. тонн агропродукції для країн Африки, Азії та Європи. Серед них найбільший кейпсайз MARAN EXCELLENCE, а також NORD WIND з 27,3 тис. тонн української пшениці для Тунісу», – йдеться у повідомленні.

Найбільший кейпсайз MARAN EXCELLENCE вийшов із порту Південний. На його борту 115 тисяч тонн українських зернових.

Кейпсайз – це категорія балкерів із вантажопідйомністю понад 150 тисяч тонн.

Нагадаємо, Україна, ООН, Туреччина та росія 22 липня підписали угоду (Україна та росія окремо) щодо безпечного проходу суден із зерном через українські порти (Одеса, Чорноморськ, Південний), які були заблоковані після вторгнення росії 24 лютого.

Миколаївський порт поки що не бере участі у «зерновому коридорі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: