В ISW розповіли, як просувається український наступ у районі Лиману

Читать на русском

Українські військові тримають під вогневим контролем останній логістичний маршрут російських військ на Лиман, що пролягає через Сватово-Макіївку-Терни.
Фото: 24 канал

Українські військові зміцнюють свої позиції на східному березі річки Оскіл і досягли подальших успіхів на околицях Лиману на Донеччині.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У звіті йдеться, що 27 вересня ЗСУ провели операції із закріплення своїх позицій на східному березі річки Оскіл на північ від Куп'янська. Офіційно було також підтверджено звільнення Куп'янська-Вузлового, який є одним із найбільших залізничних вузлів у Харківській області.

«Українські сили продовжували наступ на північний захід від Лиману 26 та 27 вересня. За інформацією місцевих чиновників, 26 вересня українські сили звільнили Піски-Радковські (приблизно 35 км на північний захід від Лиману), але ще зачищають населений пункт. Місцеві чиновники також заявили, що можуть вільно пересуватися між Лозовим та Рубцями: це вказує на те, що українські сили захопили деякі позиції на північний захід від Лимана», – йдеться у звіті.

Крім того, українські сили могли відбити Катеринівку та закріпити свої позиції у Новому на схід від Рідкодубу.

В ISW з посиланням на російські джерела також повідомляють, що вогонь української артилерії успішно блокує останній логістичний маршрут російських військ на Лиман, що пролягає через Сватово-Макіївку-Терни на північ від населеного пункту.

Нагадаємо, за словами Олексія Арестовича, деокупація Лимана відкриє оперативний простір для українських захисників у Сватовому на окупованій Луганщині.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: