Рятувальники розповіли, коли запрацює система оповіщення Cell Broadcast

Читать на русском
Система сповіщення Cell Broadcast, яку раніше тестували рятувальники, почне працювати з грудня нинішнього року. Вона інформуватиме про загрози на місцях та термінову евакуацію.

Система сповіщення Cell Broadcast, яку раніше тестували рятувальники, почне працювати з грудня нинішнього року. Вона інформуватиме про загрози на місцях та термінову евакуацію.

Про це повідомив заступник голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Роман Примуш під час брифінгу.

Інформуванням населення займатимуться військово-цивільні адміністрації, у складі яких будуть спеціалісти цієї системи. Також у разі потреби повідомлення будуть надсилатися централізовано по всій Україні.

Рятувальники завершили тестування повідомлень щодо небезпеки на телефонахДСНС завершила тестування системи оповіщення про небезпеку - тепер вона використовуватиметься лише за реальної загрози.

Система оповіщення попереджатиме про небезпечні погодні умови, можливий викид радіації або інших хімічних елементів, а також про термінову евакуацію. Повідомлення можуть містити вказівки з наступними діями.

За словами Примуша, повідомлення отримували користувачі телефонів, випущених після 2015 року. Таким чином, ДСНС охопила 67% абонентів. Однак зараз фахівці працюють над тим, аби сповіщення отримували й телефони старіших версій.

Нагадаємо, тестування системи оповіщення розпочалося 7 вересня у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Київській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській областях та в місті Києві.

Завершили тестування системи оповіщення 23 вересня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: