У Києві знову смог: у ДСНС назвали причину

Читать на русском

У Києві зараз спостерігається сильне задимлення повітря, воно спричинене торф'яними пожежами в області. Рятувальники рекомендують закрити вікна та не виходити на вулицю.
depositphotos.com

У Києві вранці 2 вересня спостерігається сильне задимлення повітря. Причина у торф'яній пожежі у Вишгородському районі Київської області.

Про це повідомляє ДСНС.

«Зараз у Києві спостерігається сильне задимлення повітря. Це задимлення спричинено пожежею у Київській області, а саме, у с. Соснівка Вишгородського району триває ліквідація 1 осередку торф’яної пожежі. Ця ситуація ускладнюється сезонним явищем – метеорологічною димкою», – пояснили у рятувальній службі.

Жителям столиці рекомендовано закрити вдома вікна, без зайвої необхідності не виходити на вулицю та за наявності очищувача повітря включити його на максимум.

Зазначимо, за даними швейцарської компанії IQAir, Київ зараз перебуває на сьомому місці у рейтингу якості повітря у найбільших містах світу. Рівень забруднення повітря експерти визначили як помірний.

Проте концентрація PM2,5 у Києві нині у 7,1 разу перевищує річне нормативне значення ВООЗ для якості повітря. «Частини PM2,5 здатні долати аерогематичний бар'єр у легенях та потрапляти в кровоносну систему. Хронічний вплив зважених частинок посилює ризик розвитку серцево-судинних та респіраторних захворювань, а також раку легень», – пояснюють у ВООЗ.

Нагадаємо, вчора в ДСНС також повідомляли про кілька торфовищ, що горять, у Київській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: