Рятувальники завершили тестування повідомлень щодо небезпеки на телефонах

Читать на русском
ДСНС завершила тестування системи оповіщення про небезпеку - тепер вона використовуватиметься лише за реальної загрози.

ДСНС завершила тестування системи оповіщення про небезпеку - тепер вона використовуватиметься лише за реальної загрози.

Про це повідомив заступник голови ДСНС Роман Примуш у Facebook.

За його словами, використання такої системи є світовим досвідом інформування населення щодо загроз їхнього життя.

«Розумію, що процес тестування, який ми розпочали 7 вересня, викликав низку незручностей та обріс мемами, але величезна кількість технічних рішень та питань, які треба було вирішити, вимагала певного часу для тестування», - пише заступник голови ДСНС.

У ДСНС попередили, як довго ще не можна ходити до лісів на КиївщиніУ ліси Київської області не можна ходити ще як мінімум рік - через міни, що там залишилися, після російського вторгнення.

Впровадження системи, за словами Примуша, розпочалося ще торік. Ще тоді вона була оцінена в кілька мільйонів доларів, а робота щодо її запуску могла тривати близько року.

«Проте проєкт реалізують на безкоштовній основі – завдяки спільним зусиллям мобільних операторів, Української асоціації операторів зв'язку Телас, виробників мобільних телефонів та смартфонів, вендорів обладнання мобільного зв'язку, світових постачальників програмного забезпечення для смартфонів та за підтримки профільних міністерств, служб та партнерів», - додав Примуш.

Поки що, попри експлуатацію системи, ДСНС продовжить працювати над тим, аби якомога більше абонентів та пристроїв було підключено до її роботи.

Нагадаємо, тестування системи оповіщення розпочалося 7 вересня у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Київській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській областях та місті Києві.

Раніше у Дніпрі провели тренування з евакуації населення через ситуацію на ЗАЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: