У ДСНС попередили, як довго ще не можна ходити до лісів на Київщині

Читать на русском
У ліси Київської області не можна ходити ще як мінімум рік - через міни, що там залишилися, після російського вторгнення.
t.me/DSNS_Kharkiv

У ліси Київської області не можна ходити ще як мінімум рік – через міни, що там залишилися, після російського вторгнення.

Про це під час брифінгу 22 вересня повідомив заступник керівника ДСНС України Роман Прімуш.

На розмінування України може знадобитися десять років – ДСНСЗа оптимістичними підрахунками, на розмінування територій може піти десять років. Але поки що немає оцінки ситуації в окупованих регіонах.

За його словами, ці території розмінували б швидше, але зараз сапери направлені до Харківської області, де необхідно терміново розмінувати житловий фонд.

«У Київській області основна інфраструктура вже безпечна, і ми говоримо про небезпеку у лісах та полях. Ця небезпека не суцільні мінні поля, а поодинокі вибухонебезпечні предмети. І, бачачи ситуацію у Харкові, де ми маємо замінований житловий фонд, ми маємо розставляти пріоритети», – сказав він.

Зазначимо, у ДСНС повідомляли, що у Харківській області заміновано понад 12 тис. кв. км території – це більше, ніж на Київщині.

Насамперед фахівці хочуть очистити від мін дороги національного та регіонального значення, території під лініями електропередач, об'єкти енергопостачання та іншу критичну інфраструктуру, а також житловий фонд. Тільки після цього сапери перейдуть до розмінування лісів, полів та річок.

Нагадаємо, напередодні в Чугуївському районі на мінах підірвалися два енергетики та рятувальник.

У ДСНС попереджали, що поля Харківщини можуть не встигнути розмінувати до зими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: