«Мисливці» за HIMARS: затримано ще двох російських агентів

Читать на русском
На Миколаївщині співробітники СБУ затримали двох російських агентів, які шукали у ЗСУ системи HIMARS.
dsnews.ua

У Миколаївській області співробітники СБУ затримали двох російських агентів, які мали завдання відслідковувати системи HIMARS.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у вівторок, 13 вересня.

Росіяни б'ють дорогими ракетами «Калібр» по дерев'яним муляжам HIMARS – WPРосіяни протягом кількох тижнів били дорогими ракетами Калібр по дерев'яним муляжам американських систем HIMARS. По таких хибних цілях було випущено щонайменше 10 ракет.

«Один із затриманих збирав і передавав рашистам інформацію про розташування та переміщення підрозділів ЗСУ по регіону. Окремо він «полював» на установки високомобільних артилерійських ракетних систем HIMARS, які є пріоритетною ціллю для ворога», – йдеться у повідомленні.

За даними СБУ, агент передавав окупантам координати об'єктів критичної інфраструктури та коригував удари по Варварівському мосту у Миколаєві.

Інший затриманий – також мешканець обласного центру. Він «працював» на інформаційному фронті, де відповідав за маскування користувачів та шанувальників проросійських Telegram-чатів. Крім того, зловмисник поширював матеріали, в яких виправдовується збройна агресія росії проти України.

Нагадаємо, раніше було затримано пенсіонера, який зливав росіянам дані про ЗСУ у Миколаєві.

Також у Харкові затримали корегувальника вогню російських окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: