Прокуратура повідомила про підозри жителям Донеччини, які передавали рф дані про ЗСУ

Читать на русском
Обласна прокуратура повідомила про підозру двом жителям двох районів Донецької області, які співпрацювали з ворожими військами.

Донецька обласна прокуратура повідомила про підозру жителям Краматорська та Покровського району Донецької області, які передавали росії інформацію про Збройні сили України.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

«За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом мешканцям м. Краматорська та Покровського району повідомлено про підозру в умисному вчиненні дій на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та обороноздатності України, а саме у наданні іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, тобто у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України)», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, у період з лютого по березень 2022 року чоловік та жінка за допомогою інтернет-месенджерів передавали ворогу інформацію щодо дислокації особового складу, розташування фортифікаційних споруд і техніки ЗСУ та інших військових формувань в районах міст Краматорськ та Запоріжжя.

«Зазначені відомості - у вигляді фото та відеоматеріалів, скріншотів Google Maps з відміченими локаціями та схематичних зображень підозрювані надсилали представникам головного управління генерального штабу зс та першої служби контррозвідувальних операцій федеральної служби безпеки рф. Зокрема «злиті» ворогу дані стосувались способів блокування та перешкоджання опору українських захисників на острові Хортиця у м. Запоріжжі», – розповіли в прокуратурі.

Наразі жінці обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави, а чоловіку - з альтернативою у розмірі 208 тисяч грн.

Нагадаємо, Офіс генерального прокурора повідомив про підозру ще шістьом колаборантам з Херсонщини. Раніше прокуратура скерувала до суду справу про мелітопольських колаборантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: