ВАКС призначив до розгляду ще одну справу про розтрату зерна

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив підготовче засідання і призначив до розгляду справу за обвинуваченням трьох осіб у розтраті зерна.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду справу за обвинуваченням колишньої виконувачки обов'язків директора ДП «Дослідне господарство «Червоний землероб» Кіровоградської державної сільськогосподарської дослідної станції УААН Людмили Реви та ще двох осіб у розтраті зерна.

Таке рішення 24 червня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити кримінальне провадження до судового розгляду у відкритому судовому засіданні», – йдеться в рішенні.

У цій справі обвинувачують колишню в.о. директора ДП «ДГ «Червоний землероб» Людмилу Реву, Наталію та Олександра Стеценків. За версією сторони обвинувачення, в.о. директора ДП «Червоний землероб» змовившись з керівником ТОВ організували злочинну схему, через яку державне підприємство впродовж 2015 року втратило зерна на суму понад 20 млн грн. Так, збіжжя, що належало ДП, передали на відповідальне зберігання одній приватній компанії. Інша приватна фірма, своєю чергою, мала його продати під виглядом зерна власного виробництва й у такий спосіб легалізувати майно, одержане злочинним шляхом. Що й було зроблено.

Нагадаємо, ВАКС також призначив до розгляду й іншу справу, де обвинуваченою є Людмила Рева. Крім неї ще обвинувачують ще Віктора Кравченка, Володимира Молодика, Олександра Стеценка, Наталію та Володимира Лисенко. За версією слідства, вказані особи шляхом відвантаження зі складів ДП ДГ «Червоний землероб» під виглядом передачі на відповідальне зберігання ТОВ «Вел-Авто-Транс» заволоділи 1658,73 тонами соняшника вартістю 16,4 млн грн та 2909,72 тонами кукурудзи вартістю 7,57 млн грн. Таким же самим методом цю особи заволоділи 2404,38 тонами соняшника, 646,58 тонами пшениці і 299,37 тонами ячменю загальною вартістю 22,07 млн грн. Загалом обвинуваченим інкримінують заволодіння майном на 46,04 млн грн. Також до цієї справи об'єднали ще й епізод заволодіння зерном пшениці вартістю 749 871 грн, яке передали ТОВ «Вел-Авто-Транс».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: