Литва надала Україні півсотні БТР

Читать на русском
Влада Литви надала Україні півсотні бронетранспортерів M113. Про це заявив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас.

Влада Литви надала Україні півсотні бронетранспортерів M113.

Про це заявив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас, пише видання Delfi.

У відповідь на мобілізацію в рф Литва підвищує рівень готовності сил швидкого реагуванняЛитва підвищує рівень готовності сил швидкого реагування через те, що росія проводитиме мобілізацію і в Калінінградській області.

«Що стосується військової підтримки України, то Литва її підтримувала і підтримуватиме. Нагадаю, що буквально три дні тому наша бронетехніка, яку ми відправили, досягла України, і зараз цій країні передано 50 бронетранспортерів М113», - заявив міністр.

Очільник Міноборони запевнив, що Литва й надалі надаватиме Україні військову допомогу. За його словами, всі постачання техніки чи іншого озброєння Вільнюс обговорює із союзниками НАТО.

«Наша армія – це армія НАТО, її боєздатність також важлива для наших союзників. У результаті кожне обговорення, якщо воно стосується скорочення потенціалу, віддачі, доводиться обговорювати, як компенсуватимемо, до чого з союзниками. Є багато питань, які не можуть бути вирішені дуже швидко», – пояснив Анушаускас.

15 вересня стало відомо, що Литва відправить як військову допомогу дві партії бронетранспортерів для бійців ЗСУ.

Нагадаємо, у жовтні або листопаді ЗСУ отримають дрони-камікадзе, які були придбані Литвою на кошти, зібрані в рамках компанії Legion Of Boom.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: