Україна працює над обміном «всіх на всіх» – генпрокурор

Читать на русском
Влада та силові відомства України докладають максимум зусиль для повернення додому українських полонених, заявив Костін.

Влада та силові відомства України докладають максимум зусиль для повернення додому українських полонених, працюючи над обміном «усіх на всіх».

Про це повідомив генеральний прокурор України Андрій Костін, передає пресслужба відомства.

Зеленський розповів деталі обміну полоненимиВолодимир Зеленський підтвердив, що з російського полону 21 вересня вдалося звільнити 215 українських захисників. Президент також розповів деталі операції.

За його словами, держава пам'ятає про всіх, хто залишається в полоні, разом із союзниками Україна працює над обміном усіх на всіх, а успіхи ЗСУ у контрнаступі щодня збільшують обмінний фонд.

«Ми шануємо пам'ять усіх, хто загинув у цій війні і повік вдячні тим, хто віддав своє найдорожче – життя – за наші життя та свободу. Ми не залишимо без покарання жодного військового злочину росії. Усіх буде розслідувано, а злочинці отримають покарання», - сказав генпрокурор.

Нагадаємо, 21 вересня Україна повернула з російського полону 215 людей (108 бійців Азова). При цьому безпосередньо 200 захисників обміняли на нардепа Віктора Медведчука.

Всього, за даними СБУ, з початку повномасштабного вторгнення рф провели 20 таких звільнень, за результатами яких вдалося повернути з полону 802 українських полонених.

У СБУ розповіли, що буде із судовими справами Медведчука після його обміну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: