ЄС планує відключити останній великий банк рф від SWIFT – ЗМІ

Читать на русском
У Європейському союзі розглядають можливість відключення від іжнародної платіжної системи SWIFT російського банку Газпром.
Ілюстративне фотоФото – DW

В Євросоюзі готують новий пакет санкцій проти росії. Зокрема, розглядається відключення банку «Газпром» від міжнародної платіжної системи SWIFT.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на дипломатів, які обізнані у ситуації.

«Газпромбанк, через який проводяться розрахунки за газ, може стати першим кандидатом на відлучення від SWIFT у восьмому пакеті санкцій ЄС», – зазначили у виданні.

Найголовнішими санкціями проти рф є визнання її спонсором тероризму – ЗеленськийПрезидент зазначив, що для того, аби допомогти Україні у війні проти росії, треба політично тиснути на деякі держави світу, які перебувають під російським впливом.

Відомо, що «Газпром» залишається єдиним великим державним російським банком, який ще не потрапив під обмеження ЄС, тому продовжує працювати. Обмеження проти нього запропонували Польща, Ірландія та країни Балтії.

Європейські чиновники розглядають цю можливість у рамках посилення фінансових санкцій проти рф.

Нагадаємо, що восьмий пакет санкцій Євросоюзу проти росії потенційно може включати обмеження цін на російську нафту, додаткові списки підсанкційних осіб, а також заходи, спрямовані на російські галузі інформаційних технологій, кібербезпеки та програмного забезпечення.

Також після призначення дати псевдореферендумів на окупованих територіях України у ЄС закликали до додаткових санкцій проти росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: