Стало відомо, скільки хасидів цього року приїдуть до Умані

Читать на русском
На святкування Рош ха-Шана до Умані приїдуть близько 10 тисяч хасидів, незважаючи на попередження з боку влади.

На святкування Рош ха-Шана до Умані приїдуть близько 10 тисяч хасидів, незважаючи на попередження з боку влади про неможливість гарантувати повну безпеку.

Про це повідомив голова Черкаської ОВ Ігор Табурець, передає УНН.

Хасиди в Умані: скільки паломників щорічно приїжджають в УкраїнуСкільки паломників щорічно приїжджають в Україну на святкування єврейського нового року, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

«Ми орієнтуємось, що умовно десять тисяч хасидів приїдуть. Така у нас орієнтовна ціна цього питання. Проте зараз ведуться превентивні заходи, які здійснюють наше управління Національної поліції та інші відповідні служби. Насамперед – це СБУ та служби здоров'я для того, щоб підготуватися та забезпечити у превентивному характері безпеку тих місць, де вони будуть перебувати», – розповів він.

Глава ОВА зазначив, що з єврейськими організаціями проводили конференції, на яких лунали попередження щодо небезпеки ракетного обстрілу. За словами Табурця, регіональна влада Черкаської області намагалася переконати організації та фонди не їхати на святкування Рош ха-Шана, проте це не дало результатів.

Табурець додав, що всі, хто перебуватиме в Умані, обов'язково повинні дотримуватись правил безпеки.

Нагадаємо, ще на початку липня посол заявив, що цього року Україна не зможе прийняти паломників через воєнну агресію росії. Проте паломники почали прибувати до України.

В ОДА припускали, що росія може використовувати приїзд хасидів в Умань для провокацій.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: