Кримчанам заборонили виїзд з півострову без дозволу

Читать на русском
У тимчасово окупованому росією Криму заборонили виїзд з півострову без відповідного дозволу військового комісаріату.
Ілюстративне фотоФото – Укрінформ

Жителям тимчасово окупованого росією Криму заборонили виїзд з півострова без дозволу військкомату.

Про це повідомляє російське державне агентство «Кримінформ» з посиланням на так званого «начальника» російської служби з мобілізаційної роботи та територіальної оборони Криму Віктора Фесенка.

За його словами, щоб виїхати з Криму, необхідно отримати дозвіл у військового комісаріаті за місцем проживання. Там необхідно написати заяву або надати відповідний документ.

Як поводитися на окупованих територіях, чинити опір та уникати псевдореферендуму: інструкціяПсевдореферендуми - це спроба росії закріпити за собою окуповані території. Для світу та України їхні наслідки нічого не значать, думка росії з цього приводу нікого не цікавлять, територію буде деокуповано

«Далі військкомат розгляне та дасть дозвіл на виїзд, якщо для цього є обставини. Наприклад, є необхідність виїхати по роботі, навчанню чи на лікування», – зазначив Фесенко.

Якщо люди не зможуть знайти для вручення повістки, то їм подзвонять. Фесенко підкреслив, що є номери призовників, тому після дзвінка вони зобов’язані прийти у військкомат.

Водночас 22 вересня «радник російського голови» Криму Олег Крючков із посиланням на Фесенка розповідав, що «виїзд із Криму не заборонено».

Нагадаємо, у росії з 21 вересня оголошено часткову мобілізацію. Для відправки на війну в Україну хочуть призвати 300 тисяч резервістів.

Володимир Зеленський звернувся до жителів тимчасово окупованих територій. Він закликав їх уникати російської мобілізації та саботувати дії ворога.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: