Справа «Центргазу»: виконавча служба продала автівку засудженого

Читать на русском
На виконання вироку колишньому очільнику дочірнього підприємства було продано транспортний засіб засудженого, який конфіскували.

Державна виконавча служба Міністерства юстиції продала автомобіль KIA Optima, який конфіскували в рамках вироку колишньому директору дочірнього підприємства «Центргаз» ВАТ «Кіровоградгаз» Костянтину Старовойту. Його засудили до 8 років позбавлення волі.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 15 вересня, повідомляє «Слово і діло».

Там вказується, що 4 березня ВАКС видав виконавчий лист щодо конфіскації належного Старовойту автомобіля KIA Optima. За цим листом 30 березня 2021 року Солом'янським відділом ДВС у Києві відкрите виконавче провадження. Пізніше були проведені електронні торги з реалізації арештованого майна і визначено переможця торгів. Продажна ціна лоту була внесена повністю на рахунок державної виконавчої служби Солом'янського ВДВС у м. Києві. Постановою державного виконавця від 15.06.2022 виконавче провадження було закінчене у зв'язку з повним фактичним виконанням судового рішення. Автівку продали за 265 018 грн.

Тому новий власник просив скасувати арешт цього автомобіля. «Клопотання (Марії-Вікторії Козловської – ред.) про скасування арешту задовольнити. Скасувати арешт на автомобіль KIA Optima, 2012 р.в, накладений ухвалою слідчого судді Солом'янського району Києва від 03.07.2019 у справі № 760/18955/19 (кримінальне провадження № 42019000000000830)», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, 6 серпня 2020 року ВАКС визнав винним колишнього директора дочірнього підприємства «Центргаз» ВАТ «Кіровоградгаз» Костянтина Старовойта в розтраті 8,6 мільйона гривень. Суд призначив йому покарання у вигляді позбавленням волі строком на 8 років із забороною обіймати посади, пов'язані з виконанням адміністративно-господарських функцій, протягом 3 років із конфіскацією частини майна. Так, ВАКС конфіскував автомобіль Старовойта Kia Optima 2012 року випуску. Крім того, суддя повернув ДП «Центргаз» 8,6 млн грн, які перебувають на рахунку «Нафтогазгруп «Деметра» і були заарештовані. Пізніше апеляційна палата ВАКС залишила цей вирок без змін.

За версією слідства, у 2017 році Старовойт перед своїм звільненням із займаної посади, умисно уклав із одним із суб'єктів господарювання договір купівлі-продажу газу на умовах, які забезпечили розтрату коштів очолюваного ним підприємства. Так, він забезпечив створення штучної кредиторської заборгованості перед контрагентом, що стало підставою для стягнення із підприємства 8,6 млн грн передоплати за договором купівлі-продажу газу, як пені за невиконання договірних умов.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: