Контрнаступ на Херсонщині триває, окупанти намагаються відступати – ISW

Читать на русском
Український контрнаступ у Херсонській області прогресує. Росіяни намагаються сповільнити його і відступити на більш захищені позиції.
Getty Images

Український контрнаступ у Херсонській області прогресує. Росіяни намагаються сповільнити його і відступити на більш захищені позиції.

Про це повідомляє американський Інститут дослідження війни (ISW).

Безперервні українські атаки на російські наземні лінії зв'язку через Дніпро на заході Херсонської області, схоже, чинять дедалі більший вплив на російські постачання на правому березі.

«Останні повідомлення свідчать про нестачу продовольства і води в окупованому росією Херсоні та, принаймні, тимчасове ослаблення вогню російської артилерії. Крім того, на деяких ділянках російської лінії фронту зазнали поразки неякісні підрозділи, що дозволило українським військам просунутися вперед», – йдеться в повідомленні.

Смерть колаборантів у Херсоні, Луганську та Бердянську: хто за цим стоїть та чи є тут слід УкраїниЧи стоїть за масовим винищенням колаборантів 16 вересня Україна, або це результат їхніх внутрішніх чвар – у матеріалі Слово і діло

ISW пише, що найближчими тижнями українські сили можуть повернути собі більшу частину, якщо не всю західну частину Херсонської області. Тим часом росіяни намагаються відступити на більш захищені позиції в рамках контрольованого відходу, щоб уникнути хаотичного відступу, характерного для краху російської оборони на Харківщині. Успіхи ЗСУ можуть бути повільні, якщо російські війська будуть злагоджені, але можуть і значно прискоритися.

Крім цього, в Інституті зазначають, що українські війська продовжують зміцнювати позиції на східному березі річки Оскіл у Харківській області, попри на зусилля рф щодо їх стримування. Донецька область наразі є єдиним регіоном, де російські війська все ще намагаються проводити наступальні операції.

Нагадаємо, у неділю, 18 вересня, у тимчасово окупованому Херсоні пролунали вибухи. Місцеві Telegram-канали повідомляли про «прильоти» в районі Ювілейного.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: