На Харківщині стабілізуємо ситуацію, окупанти відчутно панікують – Зеленський

Читать на русском
В Харківській області стабілізується ситуація після звільнення від російських окупантів, ЗСУ там міцно тримають свої позиції.

В Харківській області стабілізується ситуація після звільнення від російських окупантів, наразі ЗСУ там міцно тримають свої позиції.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у своєму зверненні ввечері в понеділок, 19 вересня.

«Харківська область – стабілізуємо ситуацію, тримаємо позиції. Міцно. Настільки міцно, що окупанти відчутно панікують. Що ж, а ми попереджали – варіантів у російських військових в Україні тільки два: втеча з нашої землі або полон. У колаборантів варіанти схожі – або вони спробують втекти, і ще невідомо, чи впустить їх Росія на свою територію, навіть якщо дала свій паспорт, або колаборанти будуть засуджені згідно з чинним законодавством України», - зазначив глава держави.

Також Зеленський подякував поліції та спецпризначенцям за відовлення правопорядку на звільнених територіях та запевнив, що в окупантів більше не буде жодної опори на українській землі.

«Хочу подякувати Національній поліції за швидке відновлення правопорядку на щойно звільненій території. І Службі безпеки України – за те, що працює тепер помітно результативно. Не можу розкривати всіх деталей, але завдяки СБУ зараз маємо впевненість, що в окупантів не буде жодної опори на українській землі», - наголосив президент.

Крім того, за інформацією Зеленського, сьогодні відбулось чергове засідання Ставки, на якому розглянули ситуацію на державному кордоні та його захист. Присутні заслухали доповіді голови Держприкордонслужби, головнокомандувача та командувачів оперативних напрямків.

Раніше Зеленський заявляв, що майже всю Харківську область вже деокуповано.

Контрнаступ ЗСУ по всій лінії фронту триває. На Херсонщині воно йде трохи повільніше, ніж на Харківщині через складності ландшафту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: