Курс долара досяг нового 20-річного максимуму до світових валют

Читать на русском
У понеділок, 19 вересня, долар закріпився на максимумі за два десятиліття по відношенню до основних валют на початку тижня.
bank.gov.ua

У понеділок, 19 вересня, долар закріпився на максимумі за два десятиліття по відношенню до основних валют на початку тижня.

Про це пише Reuters.

Долар закріпився на максимумі на початку тижня, який буде насичений рішеннями центральних банків від Вашингтона до Лондона та Токіо.

Індекс долара, який вимірює валюту по відношенню до шести валют, становить 109,84, що на 0,2% вище, ніж у п'ятницю, консолідувавшись після двох тижнів волатильності, коли 7 вересня вперше з середини 2002 року він піднявся до 110, 79.

Війна на тлі світової кризи: що буде з цінами та курсом долара надаліНаскільки реалістичним є інфляційний прогноз уряду, що може розігнати інфляцію ще сильніше або, навпаки, уповільнити її зростання – в матеріалі Слово і Діло

«Долар може залишатися дорогим, оскільки ФРС продовжує агресивно підвищувати ставку і на тлі зростання ризиків глобальної рецесії, і може досягти нового циклічного піку вище 110,8», – зазначають експерти.

Додамо, станом на 19 вересня Національний банк України встановив офіційний курс гривні до американського долара на рівні 36.57 грн/$.

Раніше повідомляли, що нестача готівкової валюти в касах деяких банків України пов'язана з тимчасовими труднощами логістики. Фундаментальних причин цієї проблеми немає.

На початку вересня НБУ дозволив банкам продавати клієнтам весь обсяг купленої у громадян безготівкової валюти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: