Нічого критичного не відбулося: НБУ про дестабілізацію на ринку готівкової валюти

Читать на русском
Певна дестабілізація на ринку готівкової валюти після ослаблення офіційного курсу носить тимчасовий характер.
gsminfo.com.ua

Певна дестабілізація на ринку готівкової валюти після ослаблення офіційного курсу носить тимчасовий характер.

Про це заявив голова Ради Національного банку Богдан Данилишин.

За його словами, неможливість миттєво підкріпити обмінні каси готівковою валютою стала однією з причин дестабілізації на ринку, проте це тимчасово. Нацбанк та банки вживають заходів для наближення курсу готівкового ринку до нового офіційного курсу. В перші дні роботи міжбанківського валютного ринку після встановлення офіційного курсу на рівні 36,5686 показали, що в Україні немає проблем з безготівковим доларом, і на міжбанківському ринку є профіцит валюти, який дозволяє НБУ поповнювати золотовалютний резерв.

Долар по 36,6: чому НБУ підняв офіційний курс та якими можуть бути наслідкиНацбанк підняв офіційний курс долара на 25%. До чого це може призвести, читайте у матеріалі «Слово і діло».

«Тому питання наближення безготівкового і готівкового курсу має технічний характер, який впирається в логістичні процеси, пов’язані із завезенням готівкової валюти в Україну та з підкріпленням кас банків у Києві та в регіонах», – пише Данилишин.

Він додає, що тимчасові труднощі на готівковому ринку не можуть зупинити позитивні тенденції в економічному секторі, які з’явились завдяки спільним зусиллям української влади та міжнародних партнерів.

«Тому закликаю з більшим оптимізмом дивитись на перспективи гривні», – підсумував глава Ради НБУ.

Нагадаємо, Нацбанк ухвалив рішення щодо посилення вимог до пунктів обміну валют – відтепер операції обов'язково мають фіксуватися на відео, а інформацію про курси валют заборонено виставляти на табло.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: