Реєстр зброї можуть запустити у жовтні – МВС

Читать на русском
Єдиний реєстр, який сприятиме запобіганню незаконного обігу зброї, може з'явитися в Україні вже наприкінці жовтня.
Слово і діло

Єдиний реєстр, який сприятиме запобіганню незаконного обігу зброї, може з'явитися в Україні вже наприкінці жовтня.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Ігор Бондаренко в інтерв’ю «Укрінформу».

За його словами, якщо найближчим часом законопроєкт №5708 «Про право на цивільну вогнепальну зброю» не буде прийнятий, то Міністерство внутрішніх справ до кінця жовтня запустить Єдиний реєстр зброї шляхом внесення відповідних змін до відомчих підзаконних нормативних актів.

Право громадян на зброю: що пропонують депутати в новому законопроєктіЩодо легалізації зброї у парламент внесли новий законопроєкт. Що він передбачає – на інфографіці.

«Функціонал реєстру передбачає створення електронного кабінету власника зброї, через який особа може подавати заявку на придбання та зберігання зброї, зміну місця зберігання, проводити актуалізацію даних та здійснювати інші обов’язкові процедури», – заявив Бондаренко.

Реєстр міститиме інформацію про одиницю зброї, її реєстраційний номер, зразок відстріляної кулі, а також ПІБ особи, дату та місце народження, фото.

На цей час реєстр перебуває в дослідній експлуатації, а процедури і процеси, які автоматизує система, тестуються.

Раніше очільник Національної поліції Ігор Клименко заявляв, що спочатку необхідно провести облік зброї на руках у громадян, а вже потім вести мову про її легалізацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: