До кінця року в Україні у пілотному форматі запрацює єдиний екстрений номер 112 – МВС

Читать на русском
Запровадження системи 112 стало зобов’язанням України після підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Система екстреної допомоги за єдиним номером 112 має запрацювати до кінця року в пілотному форматі у Києві та Київській області.

Про це заступник міністра внутрішніх справ Ігор Бондаренко повідомляє в інтерв’ю Укрінформу.

«Плануємо до кінця року реалізувати систему 112 у пілотному форматі - у Києві та Київській області. Очікуємо, що вже будуть функціонувати змінені моделі маршрутизації - централізовано», - сказав представник МВС.

Бондаренко зазначив, що кінцева мета полягає у забезпеченні надання екстреної допомоги населенню за принципом «єдиного вікна» через безперебійний канал зв’язку на всі екстрені служби на всій території України.

Він додав, що запровадження системи 112 стало зобов’язанням України після підписання угоди про асоціацію з ЄС. Окрім того, на впровадження цієї системи і на її запуск дає кошти Європейський інвестиційний банк.

Водночас, запровадження служби 112 внормувано на законодавчому рівні.

«Триває активна фаза технічного стріму, пов’язаного із безпосереднім впровадженням в практичну площину складових цієї моделі комунікації, і наразі розпочато організаційний стрім, а саме - процес формування структури і пошук кадрів та їх навчання для роботи операторського центру», - сказав Бондаренко.

Нагадаємо, що у 2023 році в Україні запрацює єдина телефонна лінія 112, яка об'єднає в собі виклик поліції, рятувальників, медиків та інших екстрених служб.

Раніше в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомили способи отримання інформації про військовополоненого або цивільного заручника у ворожому полоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: