Загарбники почали телефонувати, щоб здатися в полон – ГУР

Читать на русском
Російські окупанти відмовляються воювати в Україні. Для цього вони самостійно телефонують, щоб здатися у полон.
Ілюстративне фотоФото – Censor.net

Російські військові хочуть здатися, щоб не воювати проти України. Через це вони почали дзвонити у штаб питань військовополонених.

Про це повідомляє Головне управління розвідки з посиланням на Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Під час розмови окупанти дізнаються, що потрібно зробити, щоб здатися у полон, та в який термін їх заберуть. Також питають, як безпечно здатися, як себе поводити, чи зможуть вони повернутися в рф та ставлять питання про російську пропаганду.

Зокрема, росіяни хочуть з’ясувати, чи не катуватимуть його, відрізаючи статеві органи. У свою чергу, у штабі запевняють, що Україна дотримується Женевських конвенцій, а за подібні злочини існує кримінальна відповідальність.

Крім того, російський військовий виправдовувався, що на війну потрапив через примусову мобілізацію. Сам він запевняє, що не хотів їхати в Україну.

Нагадаємо, Володимир Зеленський заявив, що активні дії Збройних сил України на фронті поповнюють обмінний фонд для того, щоб Україна могла звільнити якомога більше українських громадян, схоплених окупантами.

Водночас Олексій Арестович розповів, що ЗСУ у ході контрнаступу в Харківській області взяли в полон таку велику кількість російських солдатів, що не знають, куди їх дівати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: