Єдина лінія екстрених служб: коли в Україні запрацює телефонний номер 112

Читать на русском
Необхідність впровадження єдиної лінії 112 для поліції, медиків та рятувальників показав аналіз роботи екстрених служб під час війни
Ілюстративне фотоPixabay

У 2023 році в Україні запрацює єдина телефонна лінія 112, яка об'єднає в собі виклик поліції, рятувальників, медиків та інших екстрених служб. Поки що її запустять тільки в Києві та Київській області.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ України Ігор Бондаренко, повідомляється на сайті МВС.

Нова лінія будуватиметься за західним зразком - вона передбачає двосторонню комунікацію із заявником і координацію екстрених служб безпосередньо на місці події. Оператори лінії володітимуть кількома іноземними мовами. Можна буде звернутися в текстовому вигляді та іншими варіантами, в т.ч. для людей з порушеннями слуху, щоб всі могли використовувати нову лінію.

Необхідність впровадження єдиної лінії показав аналіз роботи екстрених служб під час війни. Екстрені служби за номерами 101, 102, 103 при пошкодженні комунікацій зв'язку втрачали будь-який зв'язок з людьми, а люди виявлялися відрізані від можливості терміново викликати поліцію, медиків або рятувальників.

«Що важливо в роботі лінії 112: коли людина подзвонила на лінію і зв'язок обірвалася, він передзвонює і потрапляє до того ж оператору. Якщо з однієї локації телефонують кілька людей, ці дзвінки обробляються і прикріплюються до карти однієї події, інформація не дублюється, вона оновлюється» - підкреслив чиновник.

Раніше в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомили способи отримання інформації про військовополоненого або цивільного заручника у ворожому полоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: