Зеленський назвав умову поновлення експорту російського аміаку через Україну

Читать на русском
Україна підтримає ідею поновлення експорту російського аміаку через Україну лише в тому випадку, якщо росія поверне українських військовополонених.

Україна підтримає ідею поновлення експорту російського аміаку через Україну лише в тому випадку, якщо росія поверне українських військовополонених.

Про це заявив глава держави Володимир Зеленський в інтерв'ю Reuters.

Президент зазначив, що запропонував домовленість ООН, яка прагне відновити постачання російського аміаку в Україну, аби полегшити глобальну нестачу добрив.

Арестович поскаржився на велику кількість полонених росіянОбмінний фонд поповнюється переважно зусиллями контрнаступаючих в Харківській області українських військ

«Я проти постачання аміаку з рф через нашу територію. Я робив би це тільки в обмін на наших полонених. Це я пропонував ООН», - сказав він.

Зеленський заявив, що під час контрнаступу ЗСУ у Харківській області на північному сході України було взято в полон сотні російських військовослужбовців. Водночас, за його словами, росія утримує під вартою більше українських солдатів, аніж Україна російських військовополонених.

Зазначимо, ООН хоче домовитися з Україною та рф щодо відновлення роботи аміакопроводу Тольятті-Одеса, що має знизити світові ціни на добрива. Якщо цю угоду вдасться укласти, щорічно з росії відвантажуватимуть 2 млн тонн аміаку, що складатиме близько 2,4 млрд доларів.

Трубопровід, що з'єднує Поволжя з Одесою, було закрито після повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Раніше у розвідці розповіли, як вплине контрнаступ ЗСУ на обмін полоненими.

Також нагадаємо, за словами Зеленського, активні дії Збройних сил України на фронті поповнюють обмінний фонд для того, щоб Україна могла звільнити якнайбільше українських громадян, охоплених окупантами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: