Суд заарештував нове майно обвинуваченого в хабарництві сільського голови

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання прокурора САП про накладання арешту на майно керівника однієї з сільрад.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд наклав арешт на нове майно голови Мироцької сільської ради Києво-Святошинського району Київської області Олександра Деревинського, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує в одержанні хабара за пособництва Андрія Гриневича.

Таке рішення 29 жовтня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, під час досудового розслідування детективами НАБУ і прокурорами САП було накладено арешт на майно Деревинського в якості забезпечення його можливої конфіскації як міри покарання. Однак, під час дослідження щорічних декларацій обвинуваченого прокурору САП стало відомо про приналежність Деревинському та його дружині також іншого майна, яке може бути предметом конфіскації. Зокрема, йдеться про сім земельних ділянок (п'ять з яких належать дружині обвинуваченого) та житловий будинок загальною площею 150 квадратних метрів. Тож прокурор САП просила заарештувати це майно.

Захисник Деревинського заперечував проти задоволення клопотання. Він зазначив, що одна земельна ділянка дружини обвинуваченого була набута у власність у зв'язку з реалізацією права на безоплатну приватизацію; на двох інших земельних ділянках розташований магазин, який згідно ухвали про поділ спільного майна подружжя визнано власністю дружини Деревинського; ще земельна ділянка успадкована, а тому зазначені вони не можуть бути спільним майном подружжя. Щодо іншого майна, визначеного в клопотанні прокурора, то обвинуваченому належить лише частина такого майна.

Вивчивши клопотання, судді задовольнили його частково і наклали арешт на половини трьох земельних ділянок та половину житлового будинку площею 150 кв. м.

Нагадаємо, САП обвинувачує Деревинського в одержанні через посередника Гриневича 90 тисячі доларів неправомірної вигоди. Неправомірна вигода отримана за затвердження детального плану території садибної житлової забудови орієнтовною площею 90 га у Київській області та вчинення дій задля підписання відповідного рішення сільради.

Раніше суд заарештував Деревинського з альтернативою застави. Також суд узяв під варту його пособника.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: