САП оскаржила відмову заарештувати екснардепа Мартиненка

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура вирішила подали апеляційну скаргу на рішення слідчого судді про відмову заарештувати підозрюваного.
Микола Мартиненко

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржила відмову взяти під варту колишнього народного депутата України Миколу Мартиненка, якого підозрюють в одержанні неправомірної вигоди і легалізації коштів.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«8 серпня 2022 року прокурор САП подав до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду апеляційну скаргу на запобіжний захід, який було обрано народному депутату України ІІІ-VIII скликань – колишньому голові Комітету Верховної ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки», – інформує прокуратура.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд відмовився заарештувати Мартиненка і визначив йому майже 5 млн грн застави. Також на нього поклали низку обов'язків, зокрема, здати закордонні паспорти.

Нагадаємо, у кінці липня НАБУ та САП повідомили про нову підозру Миколі Мартиненку. Йому інкримінують одержання 311 тисяч євро неправомірної вигоди та відмивання коштів.

У ході досудового слідства встановлено, що у липні 2014 року Мартиненка отримав від керівництва чеської компанії «SKODA JS a.s.» неправомірну вигоду в сумі 311, 5 тисяч євро за сприяння інтересам вказаної чеської компанії та просування її інтересів в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: