Суд заарештував без застави екс-начальника СБУ у Харківській області

Читать на русском
Столичний райсуд розглянув і задовольнив клопотання органів правопорядку про взяття під варту колишнього очільника регіонального управління спецслужби.
Роман Дудін

Суд узяв під варту без визначення альтернативи у вигляді застави колишньому начальнику управління Служби безпеки України в Харківській області Романа Дудіна.

Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

«Суд обрав запобіжний захід для колишнього керівника регіонального управління СБУ. За матеріалами ДБР суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для чинного співробітника СБУ, який до травня 2022 року очолював одне з регіональних управлінь Служби», – інформує ДБР.

У самому прес-релізі не вказується прізвище підозрюваного, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про Романа Дудіна. Раніше Офіс генерального прокурора повідомив про його затримання та вручення йому підозри.

За даними слідства, 24 лютого 2022 року підозрюваний за власною ініціативою почав працювати на шкоду обороноздатності і державній безпеці України. Він не забезпечив виконання функцій та завдань, покладених на УСБУ в області та вчинив багатоетапні дії, направлені на усунення Голови Харківської обласної військової адміністрації від виконання обов'язків.

Крім того, Дудін як співробітник-військовослужбовець СБУ, перебуваючи у підпорядкуванні командувача угрупування військ «Харків», самовільно залишив місце служби та незаконно перебував за межами Харківської області.

Він відсторонився від виконання бойових приписів командувача та не організував контррозвідувальну та контрдиверсійну діяльність СБУ у Харківській області. Дудін також не забезпечив участі підрозділу в обороні Харкова.

Нагадаємо, раніше за підозрою у держзраді було затримано колишнього начальника Служби безпеки України в Криму Олега Кулінича.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: