Британський король Чарльз ІІІ провів першу аудієнцію

Читать на русском
У п'ятницю, 9 вересня, король Великої Британії Чарльз ІІІ провів свою першу аудієнцію у Букінгемському палаці у Лондоні.

У п'ятницю, 9 вересня, король Великої Британії Чарльз ІІІ провів свою першу аудієнцію у Букінгемському палаці у Лондоні.

Про це повідомляє The Sun.

Після обіду на аудієнцію до Його Величності прибула прем'єр-міністр Великої Британії Ліз Трасс.

Померла Єлизавета II: як відреагували на її смерть представники цивілізованого світуКоролева правила Британією з 1952 року. Вона стверджувала призначення 15 прем'єр-міністрів - першим з них був Вінстон Черчілль, останньою - нещодавно обрана прем'єром Елізабет Трасс

Відомо, що король Чарльз ІІІ зустрівся із новою очільницею лише через кілька днів після того, як вона була приведена до присяги його вже покійною матір'ю королевою Єлизаветою II у Балморалі (Шотландія) у вівторок.

Відтепер новий монарх і прем'єр обговорюватимуть державні питання щовівторка ввечері під час аудієнції в Букінгемському палаці.

Очікується, що сьогодні близько 20 години за київським часом британський король Чарльз ІІІ виступить з першою промовою.

Нагадаємо, 8 вересня королева Великої Британії та Північної Ірландії Єлизавета II померла у віці 96 років у своєму замку Балморал у Шотландії.

Також зазначимо, 73-річний принц Уельський Чарльз, старший син королеви Єлизавети II, виступив із першою заявою після смерті його матері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: