Погода на вихідні: де очікуються дощі

Читать на русском
Вихідні в Україні 10 та 11 вересня будуть прохолодними та похмурими у багатьох областях. Подекуди пройдуть дощі.

Вихідні в Україні 10 та 11 вересня будуть прохолодними та похмурими у багатьох областях. Подекуди пройдуть дощі. Тепло буде переважно на півдні.

Про це повідомляється на сайті Укргідрометцентру.

Найскладніша зима: чого чекати від «воєнного» опалювального сезону та як готується місцева владаОпалювальний сезон через війну в Україні буде найскладнішим за останні десятиліття. У матеріалі – коли увімкнуть опалення, на скільки тепло буде у будинках, чи отримають українці субсидії та як готуються до зими в облцентрах.

Так, у суботу, 10 вересня, тепло буде дмешканцям Херсонської та Одеської областей — термометри покажуть +23..+24°С.

У Донецькій, Луганській, Запорізькій та Дніпропетровській областях трохи прохолодніше — +17…+19°С.

У західних регіонах, Харківській та Вінницькій областях очікується до +16..+18°С, на Волині та у Рівненській області — +14..+16 °С.

Найбільше похолодає у Житомирській, Полтавській, Черкаській, Чернігівській, Кіровоградській та Київській областях — удень прогнозується лише +10..+12°С.

Практично на всій території країни у суботу очікуються дощі. Сонячно буде лише у Донецькій, Луганській, Харківській та Запорізькій областях. Найінтенсивніші дощі пройдуть у Чернігівській, Івано-Франківській та Житомирській областях, грози – на Закарпатті, у центрі та на півдні.

У неділю, 11 вересня, у Волинській, Рівненській, Полтавській, Сумській та Чернігівській областях вдень прогнозують лише +11..+14°С. У центральних та західних регіонах очікується +15..+17°С, на сході - +17..+19°С, на півдні - +22..+23°С.

Сонячно буде у Донецькій та Луганській областях, на решті території пройдуть дощі, на півдні та південному сході — з грозами.

Нагадаємо, синоптики розповіли, якою буде погода цієї осені.

Раніше мер Києва закликав жителів запастися теплими ковдрами та пледами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: