Стало відомо, скільки жителів виїхало з Херсона та області за півроку

Читать на русском
Тимчасово окуповану територію Херсонської області і сам Херсон через російське вторгнення залишила понад половина населення.

Тимчасово окуповану територію Херсонської області і сам Херсон через російське вторгнення залишила понад половина населення.

Про це повідомив голова Херсонської ОВ Ярослав Янушевич в інтерв'ю для ТСН, оприлюдненому у четвер, 8 вересня.

«Рятуй сім'ю!»: для евакуації мешканців Криму УЗ пустить безкоштовні поїздиУкрзалізниця запускає безкоштовні поїзди для евакуації кримчан, які наважаться залишити півострів. Опорними стануть три українські вокзали.

«За ці півроку поїхали більше половини мешканців усієї області, а це близько півмільйона людей. І цей процес триває щодня, адже люди залишаються без будинків, без світла та води, без ліків та засобів особистої гігієни та, що найголовніше, без бажання жити в окупації під чужими прапорами», – сказав він.

Янушевич зазначив, що на під'їзді до Василівки величезні черги з охочих виїхати з регіону люди по кілька днів стоять посеред поля.

Також голова ОВА уточнив, що для виїзду з Херсона чи з іншої окупованої території регіону людині слід звернутися на гарячу лінію, до чат-боту або електронного опитувальника обласної військової адміністрації та чекати відповіді. Після виїзду людям допомагають із місцем проживання. У Запоріжжі працює координаційний центр «Я – Херсон», де можна переночувати та отримати першу необхідну допомогу.

Нагадаємо, віце-прем'єр Ірина Верещук розповіла, що за місяць із п'яти областей України евакуювали понад 60 тисяч людей.

Раніше Верещук закликала жителів Херсонщини виїжджати, щоб не заважати ЗСУ проводити деокупацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: