Російські спецслужби створили фейковий сайт для дискредитації Зеленського – ОПУ

Читать на русском
Спецслужби рф створили фейковий сайт для дискредитації президента України Володимира Зеленського в країнах Західної Європи.
president.gov.ua

Спецслужби рф створили фейковий сайт для дискредитації президента України Володимира Зеленського в країнах Західної Європи. Портал хотіли запустити наприкінці вересня.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента із посиланням на дані Головного управління розвідки МОУ.

РФ поширює новий фейк про «величезні втрати ЗСУ» – РНБОРосіяни в мережі почали розповсюджувати фейковий документ, в якому описуються нібито величезні втрати ЗСУ.

«За даними ГУР МОУ, російські спецслужби створили фейковий інтернет-портал, спрямований на дискредитацію президента України Володимира Зеленського в країнах Західної Європи. Так, 7 вересня з'явився сайт для німецької аудиторії. Його запуск мав відбутися 30 вересня», – йдеться у повідомленні.

У ГУР наголосили - про цей сайт немає жодної інформації на офіційних ресурсах Офісу президента України та у заявах Володимира Зеленського.

Також сайт має ознаки шахрайського ресурсу, створеного для присвоєння коштів під виглядом фонду допомоги Україні. Проект нагадує класичну фінансову піраміду, зазначили в ОПУ.

«Закликаємо українців та міжнародну спільноту не довіряти російським фейкам та брати до уваги інформацію виключно з офіційних сторінок президента України та Офісу голови держави», – додали у Зеленського.

Нагадаємо, у Міноборони спростували новий фейк щодо військового обліку жінок в Україні.

Раніше СБУ ліквідувала дві ботоферми, які розповсюджували фейки на замовлення росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: