У Києві з'явилася вулиця на честь активіста Ратушного, який загинув на фронті

Читать на русском
Вулицю Волгоградську у Солом'янському районі Києва перейменували на вулицю імені Романа Ратушного. Також перейменовано і Московську вулицю.
Роман Ратушний

Київрада в рамках дерусифікації перейменувала ще дві вулиці – Волгоградську та Московську. Одна з них носитиме ім'я київського активіста та захисника України Романа Ратушного.

Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко у Telegram.

У Львові перейменували вже 8 вулиць, у планах ще понад 50У Львові в рамках деколонізації перейменовано перші 8 вулиць, на черзі – 31 із 53 схвалених робочою групою.

«Друзі! Ми продовжуємо дерусифікацію вулиць та об'єктів столиці. Київрада підтримала перейменування вулиці Волгоградської у Солом'янському районі на вулицю імені Романа Ратушного. Молодого киянина, громадського активіста, героя-захисника України, який загинув на сході нашої держави у червні цього року», – написав Кличко.

Також перейменували вулицю Московську у центрі міста на вулицю Князів Острозьких. Загалом сьогодні перейменували майже 40 вулиць, провулків та площ столиці, назви яких пов'язані з росією та радянським минулим.

Наприкінці серпня Київрада перейменувала 95 вулиць, площ та провулків столиці.

Нагадаємо, 14 червня стало відомо, що активіст, засновник руху «Захистимо Протасів Яр» Роман Ратушний загинув у бою з російськими окупантами під Ізюмом Харківської області.

На Ізюмському напрямку у червні також загинув командир батальйону «Карпатська Січ» Олег Куцин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: