Російському журналісту та ексдепутату держдуми Невзорову дали українське громадянство

Читать на русском
Журналіст і режисер Олександр Невзоров, який був депутатом держдуми росії, та його дружина отримали українське громадянство.

Російський журналіст, режисер і колишній депутат держдуми росії Олександр Невзоров отримав громадянство України.

Про це у ТГ-каналі повідомив радник голови МВС Антон Геращенко, потім і сам Невзоров підтвердив інформацію.

«Олександру Невзорову та його дружині Лідії Невзоровій указом президента Володимира Зеленського надано громадянство України за визначні заслуги перед нашою країною», – повідомив Геращенко.

«Про українське громадянство. Без зайвих слів. Все дуже просто. Що таке війна в Україні? (Якщо змити з події політичну та національну риторику). Це злочин. Є злочинець і жертва злочину. Є вбивця і той, кого він вбиває, або намагається вбити. Злочинець – росія. Жертва – Україна. Я встаю на бік жертви. І я страшенно вдячний тим змученим, зневіреним, закривавленим людям України, що дозволили мені зайняти серед них місце», – написав Невзоров.

Видання Liga інформацію про надання громадянства підтвердили в Офісі президента.

Нагадаємо, на початку березня Антон Геращенко повідомив, що після вторгнення росії понад 300 росіян в Україні заявили про бажання позбавитись громадянства.

Наприкінці року Володимир Зеленський підписав закон про спрощення набуття громадянства іноземцями, які воювали за Україну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: