Викрито ще трьох колаборанток на Донбасі – СБУ

Читать на русском
Слідчі зібрали докази добровільного співробітництва з рф на тимчасово окупованій території Луганської області ще трьох колаборанток.

Слідчі зібрали докази добровільної співпраці з рф на тимчасово окупованій території Луганської області ще трьох колаборанток.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Прокуратура повідомила про підозру колаборантам-«правоохоронцям» на ЛуганщиніУкраїнськими органи правопорядку продовжують встановлювати громадян, які добровільно погодилися працювати на окупаційні сили.

Зокрема, задокументовано також активне розкручування у пропагандистських роликах росії 19-річної уродженки Сватово.

Так, «юну Лізу зі звільненого Сватового» намагаються зробити «обличчям» народу Луганщини, який чекав на російське «визволення». Серед іншого дівчина знялася в телевізійних проектах, де підтримувала окупаційну політику та ведення агресивної війни проти України, закликала допомагати росії у війні, агітувала земляків співпрацювати з окупаційною адміністрацією рф на захоплених територіях Луганської та Харківської областей.

Ще дві колаборантки встигли довести свою лояльність загарбникам, попрацювавши на так званих керівних посадах терористичної організації ЛНР. Тепер їм доручили встановлення окупаційного режиму на щойно захоплених територіях.

Одна зараз керує незаконною «паспортизацією» мешканців Білокураківщини: відповідає за процес заміни українських паспортів на псевдодокументи «ЛНР» та паспорти росії.

Інша колаборантка – «голова» так званого Кремінського району ЛНР, незаконно створеного окупантами на території Сєвєродонецького району Луганщини.

Щодо всіх цих осіб ведуть досудове розслідування за статтею 111-1 (колабораційна діяльність) ККУ. Усім колаборанткам загрожує до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, прокуратура повідомила про підозру колаборантам-«правоохоронцям» у Луганській області.

ДБР заочно повідомила про підозру в держзраді дев'ятьом колишніи військовослужбовцям ЗСУ, які перейшли на бік ворога після окупації Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: